Απίστευτος τραμπουκισμός: Fund με έδρα πιτσαρία χωρίς γραφεία πέταξε στο δρόμο συνταξιούχο με 3 παιδιά!

Με την υπ’ αριθμ. 1/2023 απόφασή της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.Σε ποιους όμως έδωσαν αυτή την εξουσία οι Δικαστές του Άρειου Πάγου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Νέα εξοργιστική καταγγελία δανειολήπτη, ο οποίος είδε το σπίτι του να καταλήγει σε fund με έδρα μία πιτσαρία στις Βρυξέλλες και άδεια γραφεία στο Δουβλίνο.

Νέα εξοργιστική καταγγελία δανειολήπτη, ο οποίος είδε το σπίτι του να καταλήγει σε fund με έδρα μία πιτσαρία στις Βρυξέλλες και άδεια γραφεία στο Δουβλίνο.

Μιλώντας στο Kontra24, ο συνταξιούχος δανειολήπτης και πατέρας τριών παιδιών, Φώτης Παπάζογλου, κατήγγειλε ότι πήραν με τη σύζυγό του δάνειο το οποίο από τη Nova και τη Millenium κατέληξε στην τράπεζα Πειραιώς. Σημείωσε ότι το ζευγάρια αποπλήρωνε κανονικά το δάνειό του, ωστόσο δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, καθώς τα χρήματα δεν έφταναν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Όταν το ζεύγος αιτήθηκε στην Πειραιώς αλλαγή της ρύθμισης και μείωση της δόσης τους, η τράπεζα τους συνέστησε να αφήσουν να «κοκκινίσει» το δάνειο ύψους 60 χιλιάδων ευρώ. Ακολούθησαν άκαρπες διαπραγματεύσεις και ως εκ τούτου, το δάνειό τους διπλασιάστηκε.

Όταν το ζευγάρι επέλεξε να κινηθεί νομικά, η τράπεζα είχε πουλήσει -δίχως να τους ενημερώσει- το δάνειό τους (ανερχόταν σε 180.000 ευρώ) σε fund. Ο κ. Παπάζογλου πραγματοποίησε έρευνες για να εντοπίσει τα Fund και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, καταγγέλλοντας ότι το μόνο που βρήκε ήταν «άδεια γραφεία στο Δουβλίνο και πιτσαρία στις Βρυξέλλες».

Τα funds πήραν τελικά το ακίνητο της οικογένειας στην Καλαμαριά. «Τους ψάξαμε παντού δεν υπήρχαν», σημείωσε ο συνταξιούχος, τονίζοντας ότι η έξωσή τους επιτεύχθηκε με την τέταρτη απόπειρα, καθώς οι τρεις προηγούμενες καθώς έλαβαν χώρα κινητοποιήσεις από συλλογικότητες και γείτονες.

Παράλληλα, τόνισε ότι η έξωση έγινε παρουσία τουλάχιστον 50 αστυνομικών, οι οποίοι πέταξαν εκτός σπιτιού την οικογένεια, εκτελώντας τις οδηγίες των funds.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ