Ο ΥΠΕΞ του Ιράν επισκέπτεται σεισμοπαθείς στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας για να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές στη Συρία, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στην οποία θα συναντήσει αξιωματούχους στη Δαμασκό, γράφουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Λαττάκεια είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Χουσεΐν Αμπντουλαγιάν, ο οποίος προέρχεται από την Τουρκία. Επισκέφθηκε την Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συζήτησαν πολιτικά και εμπορικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του Αμπντουλαχιάν στη Λαττάκεια, έγινε για να εκφράσει την υποστήριξή του στη συριακή κυβέρνηση μετά τον σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αμπντουλαγιάν θα συναντηθεί με τον Σύριο ομόλογό του Φαϊσάλ αλ Μικντάντ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αναμένεται ότι ο Ιρανός αξιωματούχος θα συζητήσει τα βήματα εξομάλυνσης μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αμπντουλαγιάν στην Άγκυρα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τετραμερής συνάντηση, στη Μόσχα, των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Συρίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επόμενη σύνοδο κορυφής σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ