Στον Ευαγγελισμο ο Βαρουφακης μετά τον άγριο ξυλοδαρμο που υπέστη – Όλα τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Με αυτή την ανακοινωση το Μέρα 25 καταδικάζει την επίθεση στον Γιανη Βαρουφακη.


Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Με αυτή την δήλωση του, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφακη.

Τι συνέβη 

Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε απόψε στα Εξάρχεια, όταν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων!

Ο κ.Βαρουφάκης ήταν στο γνωστό εστιατόριο «Γιάντες» όταν είδε περίπου 30 άτομα να έρχονται προς το μέρος του, να τον ρίχνουν κάτω και να τον χτυπούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηγέτης του ΜέΡΑ25 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς έχει χτυπήσει και στο κεφάλι.

Φέρεται να έχει υπέστη κάταγμα ρινικού διαφράγματος, ενώ έχει εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο.

E9BBF461 EA73 453D A78F D045789C1D27

Στο ίδιο μαγαζί είχε δεχθεί το 2015 λεκτική επίθεση, ενόσω ήταν Υπουργός Οικονομικών.

Καταδίκη της επίθεσης

Άμεση ήταν η αντίδραση στην είδηση αυτή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση:

«Ο ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πράξη φασιστική. Ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ