Καταγωγή των Βασιλέων της Μακεδονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ηρόδοτος αναφέρει ως πρώτο βασιλιά των Μακεδόνων τον Περδίκα (απόγονο του Τημενου από το Άργος)περί το 700 π.Χ. Ο ιστορικός Θεόπομπος αναφέρει τον Κάρανο, τον αδελφό του βασιλιά του Άργους Φειδωνα, ο οποίος εγκατέλειψε το Άργος και πήγε στη Μακεδονία όπου συνάντησε ομόγλωσσούς του και έγινε βασιλιάς τους τον 9ο αιώνα π.Χ.

Είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς της εποχής Ηροδότου , Θουκυδίδη , Ισοκράτη πως η Μακεδονική Δυναστεία καταγόταν από την βασιλική οικογένεια του Άργους, η οποία είχε πρόγονο τον Ηρακλή. Για τον λόγο αυτό και όλοι οι ιστορικοί αποκαλούν τους βασιλείς της Μακεδονικής Δυναστείας Αργεάδες και Τημενίδες.

Ο Ισοκράτης στον λόγο του προς τον Φίλιππο Β΄, με τον οποίο τον προέτρεπε να αναλάβει χάριν όλων των Ελλήνων την αρχιστρατηγία στον πόλεμο κατά των Περσών, λέει: «Θηβαιοι δε τον αρχηγον του γενους υμων τιμωσι» (Ηρακλή)

Μια επιγραφή που βρέθηκε από τον Μ.Ανδρόνικο στην Βεργίνα (Αιγές) αναφέρει : ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΤΡΩΩ που σημαίνει στον Γενάρχη Ηρακλή.

Οι Αργεάδες βασιλείς της Μακεδονίας και οι Μυθικοί προγονοί τους είναι:

Ηρακλης – Ιλλος – Κλεοδαιος – Αριστομαχος – Τημενος – Κισσιος – Θεσπιος – Μερωψ – Αριστοδαμιδας – Φειδων – Καρανος – Κοινος – Τυριμμας – Περδικας Α΄ – Αργαιος – Φιλιππος Α΄ – Αεροπος Α΄ – Αλκετας – Αμυντας Α΄- Αλεξανδρος Α΄- Περδικκας Β΄- Αρχελαος Α΄- Ορεστης – Αμυντας Β΄- Παυσανιας – Αμυντας Γ΄- Περδικκας Γ΄- Φιλιππος Β΄- Μεγας Αλεξανδρος – Αντιπατρος – Κασσανδρος .

hartis argeades
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ –
Η διαδρομή των Αργεαδών από το Άργος, Πελοπόννησο, στην Μακεδονία.

Panagiotis Darivas
http://amfipolinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_598.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ