Κατάρρευση του ΝΑΤΟ προβλέπει ο Douglas McGregor

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Συνταγματάρχης DOUGLAS MACGREGOR σε ανάλυση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Νομίζω ότι θα κάνουμε ό,τι κάναμε μετά το Βιετνάμ… Σκοτώσαμε 2 εκατομμύρια Βιετναμέζους. Χάσαμε 58.000 άνδρες. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη χάσει πολύ περισσότερα τον τελευταίο χρόνο από ό,τι χάσαμε ποτέ στο Βιετνάμ. Τι απέγιναν τα 2 εκατομμύρια Βιετναμέζοι νεκροί; Δεν το παραδεχτήκαμε παρά πολλές δεκαετίες αργότερα. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είπαμε “Λοιπόν, νομίζω ότι σκοτώσαμε ίσως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες“. Και μετά είπαμε ότι απλώς φεύγουμε…

Η Ρωσία δεν είναι Σερβία. Η Ρωσία δεν είναι Ιράκ. Δεν πρόκειται να νικήσουμε τη Ρωσία. Η Ρωσία θα βρει τον δρόμο της στην Ουκρανία. Η Ρωσία θα εξολοθρεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Και ως αποτέλεσμα, το ΝΑΤΟ δεν θα επιβιώσει. Το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει».

Ο McGregor είναι συνταγματάρχης ε.α. του στρατού των ΗΠΑ, κυβερνητικός αξιωματούχος και συγγραφέας, σύμβουλος και σχολιαστής τηλεόρασης. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πεδίο της μάχης στον πόλεμο του Κόλπου και στους βομβαρδισμούς του 1999 του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Το βιβλίο του το 1997 Breaking the Phalanx τον καθιέρωσε ως έναν ισχυρό αν και αντισυμβατικό θεωρητικό της στρατιωτικής στρατηγικής. Η σκέψη του συνέβαλε στη στρατηγική των ΗΠΑ στην εισβολή τους στο Ιράκ το 2003.

Μετά την αποχώρησή του από τον στρατό το 2004, έγινε πιο ενεργός πολιτικά. Το 2020, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τον Μακγκρέγκορ ως πρεσβευτή στη Γερμανία, αλλά η Γερουσία εμπόδισε την υποψηφιότητα. Στις 11 Νοεμβρίου 2020, εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι ο Μακγκρέγκορ είχε προσληφθεί για να υπηρετήσει ως Ανώτερος Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, θέση που κατείχε για λιγότερο από τρεις μήνες. Ο Τραμπ τον διόρισε επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Γουέστ Πόιντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ