Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση να σταματήσει την σπέκουλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να σταματήσει η κυβέρνηση την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», ζήτησε με νέα του ανάρτηση στο Twitter, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτομο που συνελήφθη είναι 17 ετών και εντοπίστηκε στο Μαρούσι, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα για τα οποία γίνεται αναζήτηση αυτή την ώρα, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Οι ταυτοποιήσεις έγιναν έπειτα από τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα της περιοχής.

Δύο από τα κατ’ εκτίμηση οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση φαίνεται να είναι οι πρωταγωνιστές  καθώς ήταν αυτά που μπήκαν στο εστιατόριο των Εξαρχείων, όπου βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, τον προσέγγισαν και εκείνος τους ζήτησε να περάσουν έξω για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, που επικαλείται η ΕΡΤ, κάποια από τα άτομα δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ κάποια φορούσαν κουκούλες και μάσκες για τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ