Ακης Τσελέντης: Η αθλιότητα της πολιτικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Η αθλιότητα της πολιτικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου»

Με αποτροπιασμό διάβαση την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου όπου πολλά ΜΜΕ πρόβαλλαν, προφανώς για πολιτικούς λόγους, τα ατυχή λόγια ενός τραγικού πατέρα που έχασε τη μονάκριβη κόρη του στα Τέμπη, λόγια που κάποιοι δημοσιογράφοι, σε πολιτική διατεταγμένη υπηρεσία, σκοπίμως απέσπασαν από ένα άνθρωπο ευρισκόμενο σε συναισθηματική σύγχυση.

Προφανώς νόμισαν ότι έτσι δείχνουν την σημασία και την αποδοχή με ανακούφιση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση….

Ο τραγικός πατέρας, προφανώς μέσα στην απόγνωση του ανέφερε: «Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΤΑΖΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ».

Αμέσως του επιτέθηκαν τα αντιπολιτεύτηκα φερέφονα κατηγορώντας ότι ξεπούλησε τη «δολοφονία» της κόρης του για μερικά ψίχουλα.

Από τα λεγόμενα του πατέρα καταλάβατε κάτι τέτοιο; Εγώ όχι, και πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι τον ίδιο πόνο νιώθει ένας γονέας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ευκατάστατος η όχι.

Εδώ δεν ρίχνω το ανάθεμα μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και σε αυτά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που απέσπασαν και εργαλειοποίησαν αυτή τη δήλωση του τραγικού πατέρα.

Μετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από άρθρα που μόνο δεν ζήταγαν να τεθεί στη πυρά ο πατέρας. Εύκολες άκαρδες δηλώσεις που έκαναν από τον καναπέ του σαλονιού τους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στα διπλανά δωμάτια. Κλασικό φαινόμενο της ψυχολογίας της κατευθυνόμενης αγέλης.

Το μόνο που έχω να πω είναι κουράγιο στους γονείς αυτού του κοριτσιού και ντροπή σε αυτούς που έχουν την νοοτροπία «καλύτερα να κλαις μέσα σε μια λιμουζίνα παρά στο δρόμο» όπως και σε αυτούς που εξαργυρώνουν πολιτικά τους λυγμούς σου. Εγώ προτιμώ να μην κλαίω καθόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ