Όσκαρ 2023: Γιατί οι σταρ φορούσαν μπλε κορδέλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μεταξύ των διασήμων που έκαναν δήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ, καθώς πρόσθεσε μια μπλε κορδέλα στο ντύσιμό της στην τελετή της απονομής των Όσκαρ. Η Αυστραλή σταρ που ήταν υποψήφια για Όσκαρ, για την ερμηνεία της στην ταινία «Tár», φόρεσε την κορδέλα πάνω από ένα τιρκουάζ και μαύρο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton για να στηρίξει την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

https://twitter.com/AteeqKh9356/status/1635167140406784000

«Αυτό που αγαπώ στις ταινίες είναι ο τρόπος που μας παρασύρει σε συναρπαστικά ανθρώπινα θέματα για να αποκαλύψουμε τον συνδετικό ιστό που μας ενώνει όλους», είπε σε δήλωσή της. Όποτε έχω συναντήσει πρόσφυγες – σε μέρη όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία ή το Μπαγκλαντές, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή πίσω στην Αυστραλία – αυτό που με έχει εντυπωσιάσει δεν ήταν η ετερότητά τους αλλά πόσα κοινά πράγματα μοιραζόμαστε».

Screenshot 67

Την Μπλάνσετ ακολούθησαν αστέρια όπως ο Μπιλ Νάι, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Living, ο Έντουαρντ Μπέργκερ, σκηνοθέτης του All Quiet On The Western Front, και η Φιλιππινέζα ηθοποιός Ντόλι Ντε Λεόν, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2022 Triangle Of Sadness. Κάθε κορδέλα κατασκευάστηκε στο χέρι από μια ομάδα στην Knotty Tie Co., μια εταιρεία στο Ντένβερ του Κολοράντο, που υποστηρίζει τους μετεγκαταστημένους πρόσφυγες με θέσεις εργασίας, κατάρτιση και εκπαίδευση.

«Η χρήση της μπλε κορδέλας #WithRefugees στο… κόκκινο χαλί στέλνει ένα ισχυρό οπτικό μήνυμα ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναζητήσει ασφάλεια – όποιος κι αν είναι όπου κι αν βρίσκεται», έγραψε σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η Μπλάνσετ έχει κερδίσει στο παρελθόν δύο Όσκαρ, ενώ υπήρξε επτά φορές υποψήφια. Οι κορδέλες «εμφανίστηκαν» και στα BAFTA, όπου μεταξύ άλλων τις φόρεσαν οι Κόλιν Φάρελ, Ντάριλ Μακόρμακ και Πολ Μεσκάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ