Ρωσικά Σουχόι κατέρριψαν το αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαίωση της σοβαρής εμπλοκής από την ανακοίνωση  της Ευρωπαΐκής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αμερικάνοι επιβεβαιώνουν ότι δύο ρωσικά Σουχόι κατερριψαν το Αμερικανικό Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η ανακοίνωση έχει τίτλο: Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούεται με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σε διεθνή ύδατα

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά το συμβάν έχει ως εξής:

Δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 πραγματοποίησαν μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εκτελούσε πτήσεις εντός του διεθνούς εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, στις 14 Μαρτίου 2023.

Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε την προπέλα του MQ-9, προκαλώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα. Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά ανεύθυνο και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας εκτός από το ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», δήλωσε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζέιμς Μπ. Χέκερ, διοικητής , US Air Forces Europe και Air Forces Africa. «Στην πραγματικότητα, αυτή η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική ενέργεια των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών».

“Εμείς. και τα συμμαχικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο και καλούμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται επαγγελματικά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Χέκερ.

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί ένα μοτίβο επικίνδυνων ενεργειών από Ρώσους πιλότους κατά την αλληλεπίδραση με αεροσκάφη των ΗΠΑ και των Συμμάχων στον διεθνή εναέριο χώρο, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές οι επιθετικές ενέργειες του ρωσικού πληρώματος είναι επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λάθος υπολογισμό και ακούσια κλιμάκωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ