Κάλεσμα από τον Τούρκο αντιπρόεδρο για αναγνώριση του ψευδοκράτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μέτωπο της Κύπρου έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η Άγκυρα και ειδικά όσον αφορά στην αναγνώριση του ψευδοκράτους, απαίτηση την οποία παζαρεύει με τους Ευρωπαίους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ψευδοπρωθυπουργό στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εμφανίστηκε προκλητικός, αναφέροντας ότι «η νόμιμη υπόθεση της βόρειας Κύπρου και το άνοιγμα στον κόσμο κρατώντας το κεφάλι ψηλά ενάντια στα εμπάργκο είναι πάντα θέμα προτεραιότητας για την Τουρκία».

Και συνέχισε δηλώνοντας ότι «η πατρίδα Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους με όλους τους θεσμούς και τις οργανώσεις της» και επίσης ότι «η ιστορία έχει δείξει ότι οποιαδήποτε προσέγγιση αγνοεί τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας».

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο «τουρκοκυπριακός λαός’ είναι ο ισότιμος ιδρυτής και ισότιμος εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία οι Ελληνοκύπριοι κατέστρεψαν με τα ίδια τους τα χέρια»! Και δήλωσε για ακόμη μια φορά πως το όραμα της Τουρκίας βασίζεται στην… κυριαρχική ισότητα των δύο πλευρών και το ισότιμο διεθνές καθεστώς για μια συνολική και βιώσιμη λύση στο νησί.

«Καλούμε όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν την ‘τδβκ’, να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Στεκόμαστε δίπλα στην ‘τδβκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φουάτ Οκτάι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ