Χιλιάδες στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με χιλιάδες κόσμου έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί με αφορμή την τραγωδία και διαμαρτύρονται ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο συμβάν στην Ελλάδα.

Ο κόσμος έχει κατέβει στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι ζωές μας μετράνε» ενώ δεκάδες είναι τα πανό που μεταφέρουν μηνύματα όπως «Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα».

Εξαιτίας της συγκέντρωσης έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η λεωφόρος Αμαλίας και οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου και η οδός Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Οι φωτογραφίες ειναι απο το newsbreak.gr 

Τ2CF0AAA0 6784 44CB AAEA 0E798070B53C

09C11524 8B2D 4139 A1F3 4EE60AC2DF52

1 4

ath1 2

ath2 2

Σήμερα λόγω της απεργίας «ρολά» κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός φορέας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ συμμετέχει στην απεργία με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.. Την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς επίσης συμμετέχει στην απεργία, ενώ για τις γραμμές του ΟΑΣΑ που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στη σημερινή απεργία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, με κοινή ανακοίνωση, τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς έκαναν γνωστό πως συμμετέχουν στην απεργία, ωστόσο, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ