Η Μόσχα κήρυξε τρομοκρατική οργάνωση Ρωσική Λεγεώνα που πολεμά μαζί με τους Ουκρανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μόσχα ανακήρυξε τη Λεγεώνα «Ελευθερία για τη Ρωσία» – μια μονάδα που αποτελείται από Ρώσους μαχητές που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας – τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με το France Press.

Η απόφαση απαγορεύει τη δραστηριότητα της οργάνωσης στο έδαφος της Ρωσίας και τα μέλη και οι υποστηρικτές της απειλούνται με αυστηρές ποινές, έως και ισόβια κάθειρξη.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας ενέκρινε το μέτρο μετά από αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, ανακοίνωσε το γραφείο του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Η Λεγεώνα δημιουργήθηκε «με στόχο να υπονομεύσει τα συνταγματικά θεμέλια της Ρωσίας και να ανατρέψει την εξουσία στη χώρα, μεταξύ άλλων με τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», ανέφερε η ανακοίνωση.

1

Η Λεγεώνα, η οποία δημιουργήθηκε κατά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, είναι μέρος ενός διεθνούς σώματος εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου. Το έμβλημά του απεικονίζει μια γροθιά με τις λέξεις «Ελευθερία για τη Ρωσία».

Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, εκπρόσωπος της λεγεώνας, ο οποίος παρουσιάστηκε με το παρατσούκλι «Καίσαρας», είπε στους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ότι αφορούσε «αρκετές εκατοντάδες» Ρώσους που σταθμεύουν στο Ντονμπάς. 

Ανέφερε, μάλιστα ότι μερικοί από τους μαχητές του, πολεμούν στην πόλη Μπαχμούτ, όπου οι σκληρές μάχες διεξάγονται εδώ και μήνες. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη λεγεώνα είναι πυροβολητές και βρίσκονται υπό τη διοίκηση Ουκρανών αξιωματικών.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ