Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Επιστολή Πολάκη: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης δηλώνει πως αναγνωρίζει τα λάθη του και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και την αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του κόμματος να λαμβάνουν αποφάσεις.

Στην εν λόγω επιστολή, μέσω την οποίας ουσιαστικά ζητά συγγνώμη για την όλη στάση του, ο Παύλος Πολάκης δηλώνει, επίσης, πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να βγει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος ο μέχρι τότε υποψήφιος στα Χανιά βουλευτής και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Αφορμή αποτέλεσε η δημόσια απαίτησή του να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του νομού ο συνεργάτης του Μιχάλης Χαιρετάκης, συνοδευόμενη από την «απειλή» της αποχώρησής του.

Κατόπιν, σε ανάρτησή του έβαλε κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών, σε «ρεβανσιστικό» πνεύμα, παραθέτοντας προτάσεις εκτός του πλαισίου των προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο να κινηθεί αποφασιστικά και με γνώμονα –όπως ο ίδιος έχει αναφέρει– την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Πολάκης σημειώνει, αναφορικά με την συνολική συμπεριφορά του, πως «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Ειδικά για τις ενστάσεις που εξέφρασε, σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στον νομό Χανίων, όπου είχε απαιτήσει να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος ο Μιχάλης Χαιρετάκης τονίζει πως «αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στην δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος».

Παράλληλα, ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναφορικά με την στάση που τήρησε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ειδική αναφορά, εξάλλου, κάνει στην επίμαχη ανάρτησή του, στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών λέγοντας ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».

  • Δείτε την επιστολή του Παύλου Πολάκη:

epistoli1epistoli2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ