Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Μπαχμούτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει πρόοδο στη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το DPA.

Αρκετές μονάδες του ρωσικού στρατού και της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ έχουν λάβει θέσεις στη δυτική όχθη του ποταμού  Μπαχμούτκα, ο οποίος αποτελούσε στο παρελθόν την πρώτη γραμμή στη μάχη για τον έλεγχο της πόλης, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν δώσει ενδείξεις ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την πόλη.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές επιθέσεις σε άλλα σημεία της πρώτης γραμμής έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν «εξαντλήσει προσωρινά τη μαχητική ισχύ των αναπτυσσόμενων σχηματισμών σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και οι τοπικές επιθετικές ενέργειες είναι πλέον ακανόνιστες», έγραψε το βρετανικό στρατιωτικό τμήμα στο Twitter.

Οι ρωσικές επιθέσεις πιθανότατα θα επαναληφθούν μετά την άφιξη των εφέδρων και μετά την αναπλήρωση των αποθεμάτων πυρομαχικών.

Στο μεταξύ, η διοίκηση πιθανότατα θα αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων ή της παροχής αξιόπιστης άμυνας σε ολόκληρη τη γραμμή.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει καθημερινά πληροφορίες για την εξέλιξη του πολέμου, επικαλούμενο πληροφορίες. Η κυβέρνηση στο Λονδίνο επιδιώκει να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Μόσχας και να ενισχύσει την υποστήριξη προς τις ουκρανικές μονάδες.

Ωστόσο η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για διασπορά παραπληροφόρησης, σημειώνει το Deutsche Presse-Agentur.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ