Η πιο λαχταριστή σαρακοστιανή τούρτα σοκολάτας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είπε ότι στη νηστεία θα πρέπει ν’ απαρνηθούμε τα γλυκά; Δείτε βήμα-βήμα πως θα φτιάξετε την πιο γευστική νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει!

Η συνταγή για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι εύκολη, οικονομική και άκρως λαχταριστή! Να είστε σίγουροι ότι όποιος τη δοκίμασε δε θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι:

Υλικά για το παντεσπάνι:
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. νερό

Υλικά για την κρέμα:
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γρ κουβερτούρα
γλυκό κουταλιού της προτίμησής σου (προαιρετικά)

Υλικά για το σιρόπι:
2 φλυτζανάκια καφέ νερό
2 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
1 βανίλια

– Για την κρέμα:
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και την βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τη κουβερτούρα.

Περιμένετε ένα λεπτό και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Όταν κρυώσει απλά το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντυγί.

– Πως να ετοιμάσετε το παντεσπάνι για την τούρτα σοκολάτας:
Προθερμένεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνετε στο μπολ και συνεχίζετε με το σπορέλαιο και το νερό.

Χτυπάτε δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.

Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνετε λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζετε σε μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

– Για το μοντάρισμα:
Βράζετε για 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβετε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλετε. Βάζετε τον πρώτο πάτο, ραντίζετ με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτε το 1/3 της κρέμας. Αν θέλετε βάζετε και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.

Βάζετε τον δεύτερο πάτο και συνεχίζετε , το ίδιο και με τον τρίτο. Στολίζετε με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.

Πηγή: ediva.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ