Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την εντολή του ΔΠΔ της Χαγης: «Δεν υπάρχει κανείς να σταματήσει αυτήν την τρέλα;»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την είδηση ​​ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον αρχηγό του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολίασε ότι η κατάσταση στον κόσμο γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, γράφει η σερβική εφημερίδα του Βελιγραδίου Telegraf.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρεται στην ομιλία του Σέρβου προέδρου στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, όπου ο Βούτσιτς δήλωσε ότι οι μεγαλύτεροι φόβοι του είναι ότι η κατάσταση οδεύει προς τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η εντολή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου -ΔΠΔ για τη σύλληψη του Πούτιν δείχνει ότι οι δυτικές χώρες δεν φοβούνται μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Με αυτήν την [εντολή του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν], η Δύση έδειξε ότι θα πάει μέχρι τέλους και δεν ανησυχεί πολύ για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης [στην Ουκρανία]… Δείχνει επίσης ότι η Δύση θέλει να επιδείξει πρόσθετη πίεση σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ισχυρή θέση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», διαβεβαίωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της δυτικής πίεσης είναι ήδη ορατά στη διεθνή σκηνή.

 Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, με αυτόν τον τρόπο, η Δύση «στέλνει σήμα» σε όλες τις χώρες, που σκοπεύουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, ότι «αυτό θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες».

«Ο κόσμος κατευθύνεται προς την άβυσσο, αρκεί να μην καταλήξουμε στο ίδιο μέρος. Απλώς νόμιζα ότι υπήρχαν καλά νέα. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε να πέσει στα κεφάλια μας», είπε ο Βούτσιτς.

 «Υπάρχει κάποιος, αρκετά έξυπνος για να σταματήσει αυτή την τρέλα, καταλαβαίνει κανείς στον κόσμο ποιες είναι οι συνέπειες;» ρώτησε ο Βούτσιτς.

Σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Σερβίας έχει προγραμματίσει συνάντηση του Γραφείου Συντονισμού Υπηρεσιών Ασφαλείας, στην οποία δεν θα μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως, καθώς θα βρεθεί στην Αχρίδα για διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ