Κατερρευσε η διαγραφή Πολακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δημοσκοπήσεις που έκανε ο ΣυΡιζΑ έδειξαν ότι οι απώλειες από την διαγραφή Πολάκη θα ήταν τεράστιες και τα κέρδη μηδενικά ενώ θα έδινε επίσης και την αίσθηση ότι ο ΣυΡιζΑ φοβάται να κυβερνήσει.

Την παραμονή του Παύλου Πολάκη στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «πράσινο φως» για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος χαρακτηρίζοντας την επιστολή του, όπου αναγνώριζε τα λάθη του και ξεκαθάριζε ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του κόμματος να λαμβάνουν αποφάσεις, ως «γενναίας αυτοκριτικής».

«Η επιστολή του Π. Πολάκη μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής. Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ