Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

UBS: Ζητά εγγυήσεις ύψους 6 δις δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η τράπεζα UBS με την Credit Suisse για πιθανή εξαγορά της δεύτερης, ωστόσο επιδιώκει να λάβει κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε απόψε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το ποσό αυτό μπορεί να αλλάξει. Οι εγγυήσεις θα κάλυπταν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και τα πιθανά δικαστικά έξοδα, ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια. Εάν οι δύο τράπεζες συγχωνευτούν ενδέχεται να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας, είπε η μία από αυτές τις πηγές.

Την ίδια ώρα οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν να ανοίξουν ξανά οι αγορές, την Δευτέρα. Δεδομένης όμως της πολυπλοκότητας που συνεπάγεται η ένωση δύο μεγαθήριων, είναι πιθανόν οι συζητήσεις να συνεχιστούν και αύριο Κυριακή.

Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για αυτές τις πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ