Σαρακοστιανοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες νησιώτικους τόσο αφράτους και τόσο ωραίους, όσο ωραίο είναι το νησί απ’ όπου προέρχονται. Φτιάξτε τους ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα και απολαύστε τους όχι μόνο στην νηστεία, αλλά όλο το χρόνο.

Οι ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, δεν είναι μόνο μια λαχταριστή συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, αλλά είναι και ιδιαίτερα εύκολη καθώς απαιτεί μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας και 5 λεπτά μαγειρέματος! Ένας ακόμα καλός λόγος για να τους δοκιμάσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

250 γραμ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 24 ώρες)
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
1 /2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 /2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον:

Πρώτα πρέπει να έχουμε έτοιμα μουλιασμένα τα ρεβίθια και τις πατάτες βρασμένες και κρύες.

Αφού κρυώσουν οι πατάτες, τις περνάμε σε μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει μια πάστα που να πλάθεται (σαν ζύμη). Πρέπει το ρεβίθι να μουλιάσει καλά και να αλεστεί πολύ καλά για να πολτοποιηθούν, αλλιώς δεν θα πλάθονται οι ρεβυθοκεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα αλεσμένα ρεβίθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Πλάθουμε μικρές μπάλες σε μέγεθος καρυδιού και ελαφρά τις πιέζουμε να γίνουν πλακέ σαν κεφτέδες νησιώτικοι.

Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου χωρίς να τους αλευρώσουμε. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να καλύπτει τους ρεβιθοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε λίγους λίγους, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφούν λάδι. Δεν τους αναποδογυρίζουμε μόνο κουνάμε, ταράζουμε το τηγάνι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Μόλις ροδίσουν ελαφρά, μετά από 3΄περίπου, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας για ντιπ.

Πηγή: argiro.gr

dogma

ΔΗΜΟΦΙΛΗ