Οι εξαγγελίες της Ρωσίας για την Μαριούπολη, έπειτα από την επίσκεψη Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντύπωση προκάλεσε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μαριούπολη, έπειτα από την επίσημη επίσκεψη του στην Κριμαία.

Είναι προφανές ότι κύριος στόχος της Ρωσίας, είναι η ανοικοδόμηση της πόλης και η επιστροφή των κατοίκων, ρωσόφωνων στην πλειοψηφία τους, για να επιβεβαιωθεί η προσάρτηση της στη Ρωσική ομοσπονδία. Εάν η πόλη παρέμενε καταστραμμένη και άδεια, θα ήταν μια ανοιχτή πληγή στο σχέδιο της Ρωσίας για την ανατολική Ουκρανία.

Τα κύρια σημεία των ρωσικών εξαγγελιών όπως αναφέρονται από το πρωί στα ρώσικα ΜΜΕ, περιλαμβάνουν περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και τα κίνητρα που θα δοθούν στους κατοίκους που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην πόλη και είναι τα ακόλουθα:

1. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δρόμου τεσσάρων λωρίδων από το Ντόνετσκ στη Μαριούπολη.

2. Η αποκατάσταση και ανοικοδόμηση της Μαριούπολης προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο. Μέχρι το τέλος του 2023, το κέντρο της πόλης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

3. Σε εξέλιξη είναι η προγραμματισμένη κατεδάφιση των κατεστραμμένων πολυώροφων κτιρίων (σύμφωνα με το σχέδιο όλα θα πρέπει να κατεδαφιστούν μέχρι το τέλος του 2023)

4. Το λιμάνι της Μαριούπολης αποκαθίσταται ενεργά, οι δυνατότητες του οποίου χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης.

5. Ενεργοποιείται το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχουν ήδη δρομολογηθεί 110 λεωφορεία στην πόλη. Το τραμ θα κυκλοφορήσει μάλλον το καλοκαίρι.

6. Γίνεται κατασκευή νέων οικιστικών μικροπεριοχών (στο πρότυπο των ήδη κτισμένων).

7. Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αποκατάσταση του αεροδρομίου της Μαριούπολης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ήδη αρχίσει να το χρησιμοποιούν μετά την εκκαθάριση ναρκοπεδίων.

8. Στους ντόπιους επιχειρηματίες χορηγούνται άτοκα δάνεια σε απλοποιημένη μορφή όταν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

9. Από το 2023, η Μαριούπολη θα αρχίσει να στέλνει διάφορα προϊόντα μέσω του λιμανιού της όπως άνθρακα, σιτηρά, ελάσματα μετάλλου κ.λπ. κατασκευασμένα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

10. Ο πληθυσμός της πόλης συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ενεργές διαδικασίες αποκατάστασης προσελκύουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην πόλη.

Φυσικά λόγω της απουσίας δυτικών και δυστυχώς ελληνικών ΜΜΕ από την Μαριούπολη, δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί των Ρώσων. Το διακύβευμα για την Ελλάδα, είναι τι θα απογίνει με την ελληνική εθνική κοινότητα, η οποία είναι και η κυρίαρχη στην πόλη. Δυστυχώς, αυτό το τεράστιο εθνικό θέμα έχει εξαφανιστεί από την ελληνική επικαιρότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ