Ο λόγος που ο Μητσοτάκης φοβάται τον έντιμο Κώστα Τζαβάρα

«Όποιος χαρακτηρίζει ένα έγκλημα ως θυσία, το κάνει για να συγκαλύψει τους ενόχους»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όποιος χαρακτηρίζει ένα έγκλημα ως θυσία, το κάνει για να συγκαλύψει τους ενόχους»

Στην ιστορία της μεταπολίτευσης έχουμε ζήσει πολλές φορές το έργο της διαφοροποίησης κάποιου κυβερνητικού βουλευτή. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι διαφοροποιήσεις συνιστούσαν πίεση προς την ηγεσία ενός κόμματος ή μίας κυβέρνησης, προκειμένου ο «αντάρτης» να έχει προσωπικά οφέλη για να επανέλθει στο μαντρί.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέμει τον έντιμο Κώστα Τζαβάρα. Διότι ο Τζαβάρας δεν ζητά τίποτα! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να το προσφέρει ο Μητσοτάκης. Το σφυροκόπημα Τζαβάρα στον Μητσοτάκη έχει ηθική και όχι συμφεροντολογική βάση. Τα επιχειρήματα του Κώστα Τζαβάρα είναι ικανά για να οδηγήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο, τόσο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο Τζαβάρας εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν συναλλάσσεται, δεν έχει ανάγκη κανέναν, δεν κάθεται να κάνει την θεραπαινίδα της διαπλοκής για να κρατήσει μία καρέκλα σε κάποιο υπουργείο.

«Όποιος χαρακτηρίζει ένα έγκλημα ως θυσία, το κάνει για να συγκαλύψει τους ενόχους», λέει ο Κώστας Τζαβαρας στους συνομιλητές του. Και έχει απόλυτο δίκιο. Είναι βέβαιο ότι ο Ηλείος πολιτικός θα υπηρετήσει όπως κάνει σε όλη του τη ζωή, την δικαιοσύνη από όποιο μετερίζι και αν βρεθεί. Αυτό ακριβώς είναι που τρέμει ο Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ