Ρωσία: Οι Αμερικανοί αλλάζουν τις διαδρομές των πτήσεων με drone κοντά στην Κριμαία λόγω του περιστατικού με το MQ-9 Reaper

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν τις διαδρομές πτήσης των στρατηγικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Global Hawk μετά το περιστατικό με το drone Reaper που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα,  όπως προκύπτει από στοιχεία της πύλης παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πύλης, σήμερα ένα από τα στρατηγικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, τα οποία εκτελούν τακτικά αναγνωριστικές πτήσεις από μια βάση στη Σικελία στη ρωσική περιοχή της Κριμαίας, έφτασε και πάλι στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Αυτή είναι η πρώτη πτήση του Global Hawk πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα μετά το περιστατικό  με το Reaper και αυτή τη φορά η διαδρομή του drone έχει αλλάξει σημαντικά, επισημαίνει το Ria Novosti.

Από τα ίχνη πτήσης προκύπτει ότι σήμερα, πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, το Global Hawk πραγματοποίησε προηγουμένως ένα μπαράζ πάνω από το ανατολικό τμήμα της Ρουμανίας. Άλλες φορές, το Global Hawk δεν είχε πραγματοποιήσει τέτοιους ελιγμούς. 

2


Στη συνέχεια, το drone πήγε στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνήθως αυτά τα αεροσκάφη βρίσκονται σε υπηρεσία στην εναέρια ακτίνα στο νότιο άκρο της Κριμαίας, μερικές φορές έως και 24 ώρες.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η απόσταση της διαδρομής του drone από το νοτιότερο σημείο της Κριμαίας έχει αυξηθεί σημαντικά – αν νωρίτερα, κατά μέσο όρο, αυτές οι συσκευές πέταξαν πέρα ​​από τη χερσόνησο σε ελάχιστη απόσταση 80–100 km, τώρα το drone πέρασε τη νότια ακτή της Κριμαία σε ελάχιστη απόσταση 150 χλμ.

Η κύρια περιοχή περιπλάνησης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα άλλαξε επίσης – στην τρέχουσα πτήση του αμερικανικού drone, δεν βρισκόταν στη νότια ακτή της Κριμαίας, αλλά πολύ στα ανατολικά – πιο κοντά στο  Νοβοροσίσκ και το Σότσι.

Προς το παρόν, το Global Hawk συνεχίζει να πετάει πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια υποτιθέμενη σύγκρουση αμερικανικού UAV με ρωσικό μαχητικό Su-27 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι δεν υπήρξε επαφή μεταξύ του drone και του αεροσκάφους. 

Όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Σεβαστούπολης την Πέμπτη, το MQ-9 Reaper φέρεται να βρέθηκε 60 χιλιόμετρα από την πόλη σε βάθος περίπου 900 μέτρων και δυνάμεις του ρωσικού ναυτικού βρίσκονται σε υπηρεσία στην περιοχή όπου έπεσε η συσκευή.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ