Πέντε παρατηρήσεις της εφημερίδας «The Hill» για την πτώση του αμερικανικού drone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική εφημερίδα «The Hill» αναφερόμενη στο περιστατικό αναχαίτισης και κατάρριψης  του αμερικανικού drone από ρωσικό μαχητικό στη Μαύρη Θάλασσα στάθηκε σε πέντε βασικές παρατηρήσεις.

Πρώτη, μια κατάρριψη είναι σπάνια, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αναχαιτίζουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πολλές φορές το χρόνο και τα ρωσικά μαχητικά αναχαιτίζουν τακτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, η αναχαίτιση του αμερικανικού drone σε αυτό το περιστατικό ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική για την Ουάσιγκτον λόγω της μη ασφαλούς και αντιεπαγγελματικής μεθόδου της.

Δεύτερη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Ρωσία δεν ανέσυρα το drojne, επειδή βυθίστηκε σε πολύ βαθιά νερά, αλλά η Ρωσία επιμένει να το βρει και να το ανασύρει.

Τρίτη παρατήρηση, η Ρωσία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρόκληση, καθώς η Μόσχα θεωρεί ότι το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε έναν απότομο ελιγμό και συνετρίβη από μόνη του, και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέκρινε την αμερικανική δραστηριότητα κοντά στην περιοχή της Κριμαίας.

Τέταρτη παρατήρηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τις περιπολίες τους στην περιοχή και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι το περιστατικό δεν θα αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται όπου το διεθνές δίκαιο επιτρέπει.

Τέλος, η εφημερίδα προειδοποίησε ότι υπάρχουν φόβοι κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς η ένταση μεταξύ τους έχει φτάσει στα άκρα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ