Νεκρός ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα «κατάσκοπο» – Το αποκάλυψε ο Νίκος Ευαγγελατος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον ρόλο της Ρωσίδας «κατασκόπου» που δρούσε στη χώρα μας με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» διατηρώντας κατάστημα με είδη πλεκτών στο Παγκράτι ως «βιτρίνα», νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση.

Ένα από τα πρόσωπα τα οποία βοήθησαν την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, ήταν ένας Αθηναίος δικηγόρος με καταγωγή από τη Ρωσία, ο οποίος είναι πλέον νεκρός.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε δεχτεί να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της κατασκόπου, ενώ παράλληλα λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της. Ο δικηγόρος διατηρούσε γραφείο στην Ιπποκράτους και ήταν γραμμένος σε ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος λειτουργούσε ως φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 – 23 άτομα που κατάγονταν από Ρωσία. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νεκρή είναι η γυναίκα την οποία είχε παρουσιάσει ως μητέρα της η κατάσκοπος. Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή το 2013, ενώ όπως προκύπτει είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

«Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα» λέει συμμαθητής της

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο Javi Labour, με καταγωγή από την Αργεντινή, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθητής με τη «Μαρία Τσάλλα» στο φροντιστήριο όπου μάθαιναν ελληνικά. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια γυναίκα ντροπαλή και απόμακρη.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει. Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ