Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε άμεση λύση για το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άμεση λύση προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών, το οποίο έκλεισε χωρίς προειδοποίηση, ζητά με ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αρχές του υπουργείου προχώρησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια για λόγους ασφάλειας του κτιρίου, πέντε ολόκληρους μήνες αφ’ ότου εμπειρογνώμονες είχαν πραγματοποιήσει σχετικούς ελέγχους», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα χρονίζουν, ενώ οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας επέδειξαν αδιαφορία. «Απαιτούν επίσης να βρεθεί άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Επισημαίνοντας τη σημασία και τον ρόλο του σχολείου, υπογραμμίζουν ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί έλλειψης χρημάτων, καθώς η γλώσσα και η παιδεία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς των Ελλήνων της Διασποράς και η αγωνία των χιλιάδων Ελλήνων που ζουν στις Βρυξέλλες αφορά το πώς θα διατηρηθεί η εκμάθηση των ελληνικών ζωντανή στα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν στο Βέλγιο, αλλά και στις οικογένειες των νέων μεταναστών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ