Σοκαρισμένοι οι καταναλωτές απο την υψηλή τιμή του Μπακαλιάρου φέτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεβασμένη η τιμή του αγαπημένου ψαριού του μπακαλιάρου, που τρώμε παραδοσιακά την 25η Μαρτίου. Στα ύψη φαίνεται πως έχουν εκτοξευτεί οι τιμές για το παραδοσιακό έδεσμα.

Μία ανάσα πριν την 25η Μαρτίου και η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται, με τον μπακαλιάρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πάγκο της αγοράς, αλλά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το ψάρι που είναι συνδυασμένο με την ημέρα της εθνικής επετείου, καθώς το καταναλώνουμε παραδοσιακά σε όλη τη χώρα, ενώ το συνοδεύουμε με την κλασική σκορδαλιά, φαίνεται πως φέτος είναι πιο «αλμυρό» από ποτέ. Για άλλη μια φορά, οι καταναλωτές θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τα 20 ευρώ το κιλό, μάλιστα ο μπακαλιάρος α ποιότητας εισαγόμενος Ισλανδίας, φτάνει μέχρι και τα 23 ευρώ το κιλό!

Πόσο θα κοστίσει ο μπακαλιάρος

Τιμή κιλού σε σούπερ μάρκετ

μπακαλιάρος σε φέτες εισαγωγής: Από 6,10 έως 14,50 ευρώ
μπακαλιάρος γνήσιος με κόκκαλο: 11,50 ευρώ
μπακαλιάρος φιλέτο: 10,50 ευρώ
μπακαλιάρος Ισλανδίας (γνήσιο φιλέτο): 15,80 ευρώ
Φέτος ο μπακαλιάρος A’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 € το κιλό, ενώ πέρσι από 18-20 το κιλό. Οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται από τώρα για το τραπέζι της 25 Μαρτίου κάνοντας έρευνας αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο. Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες. Η τιμή κιλού σε σούπερ μάρκετ για τον μπακαλιάρο σε φέτες εισαγωγής κυμαίνεται από 6,10€ έως 14,50€

Η ακρίβεια εξακολουθεί να μαστίζει την αγορά και μάλιστα δεν άφησε ανεπηρέαστα ούτε τα ψάρια αλλά ούτε και τον μπακαλιάρο. Αρκετοί πολίτες που έχουν ήδη ξεκινήσει τα ψώνια για την 25η Μαρτίου, προτιμούν να αγοράσουν άλλα ψάρια, τα οποία βρίσκουν αρκετά φθηνότερα και να αφήσουν τον μπακαλιάρο για… άλλη φορά. Μάλιστα ιχθυέμποροι ανέφεραν ότι «παρόλο που το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, ο κόσμος έχει αρχίσει να ψωνίζει ψάρια και μάλιστα είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί τα πράγματα είναι πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι και η αγοραστική δύναμη εμφανίζεται πιο χαμηλά». Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ενταχθεί στο καλάθι του νοικοκυριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ