Λιβύη: Ο Στρατάρχης Χαφτάρ συζήτησε με Αμερικανούς αξιωματούχους την πολιτική κατάσταση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, συζήτησε τη Δευτέρα με αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από τις Ηνωμένες Πολιτείες την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη, συμμετείχαν η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής, Barbara Leaf, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Λιβύη, Πρέσβης Richard Norland και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη, Leslie Ordman.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη και η σημασία της υποστήριξης των προσπαθειών της Αποστολής Υποστήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) μέσω συντονισμού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ύπατο Συμβούλιο του Κράτους για την προετοιμασία των εκλογικών νόμων που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών πριν από το τέλος του 2023.

1


Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη, η Barbara Leaf αναφέρθηκε στον πρόσφατο χαρακτηρισμό της μισθοφορικής ομάδας «Βάγκνερ» ως διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό και καιροσκοπικό ρόλο της στη Λιβύη και την περιοχή.

Η Leaf  συζήτησε με τον Χαφτάρ, όπως σημειώνει το tweet της Πρεσβείας,  τη σημασία της υποστήριξης της πρωτοβουλίας του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπατέλι, η οποία στοχεύει στη συμμετοχή όλων των λιβυκών θεσμικών οργάνων και πολιτικών παραγόντων στον καθορισμό μιας σαφούς διαδρομής για τις εκλογές μέχρι το τέλος του έτους.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ