Στις ράγες ξανά από αύριο, Τετάρτη, τρένα και προαστιακός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο, Τετάρτη 22/3 θα γίνει επανεκκίνηση των δρομολογίων τρένων και προαστιακού, όπως είχε αποφασιστεί στις συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, συνεδρίασε και το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων αναφορικά με τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας. Οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής. Αποφασίστηκε να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Αυτά τα δρομολόγια ξεκινούν

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Μείωση ταχύτητας:

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες
θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ