Γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος επικαλείται τον Ασημάκη Πανσέληνο για τα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος δεν πιστεύει ότι η συγγνώμη της κυβέρνησης είναι ειλικρινής!

Τον γνωστό λογοτέχνη και δημοσιογράφο Ασημάκη Πανσέληνο επικαλέστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς δεν δείχνει να πιστεύει ότι η συγγνώμη της κυβέρνησης για την τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινής.

Μιλώντας για το βιβλίο του Δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά, με τίτλο «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια. Η άγνωστη Ελληνογερμανικήιστορία» (εκδ. Πεδίο, 2023), ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ επισήμανε, μεταξύ άλλων,για το θέμα:

«Πριν αρχίσω την σύντομη ομιλία μου κατά την σημερινή εκδήλωση, θεωρώ αυτονόητο χρέος μου να σας προτείνω ν’ αποτίσουμε, από κοινού, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Μνήμη των αθώων θυμάτων της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Με την επισήμανση ότι αυτός ο φόρος τιμής έχει ουσιαστικό νόημα, κυρίως για όσους συμμετέχουμε ή έχουμε συμμετάσχει στον δημόσιο βίο του Τόπου μας, όταν σηματοδοτεί και την ειλικρινή ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν ιδίως για τέτοιες τραγωδίες. «Συμπυκνώνω» αυτό το χρέος ευθύνης προσφεύγοντας στην ρήση του Ασημάκη Πανσέληνου,από το δοκίμιό του «Συνέντευξη με τον εαυτό μου» (1984): «Σ’ ένα αληθινά δημοκρατικό κράτος, το κράτος με τους πολίτες πρέπει να έχουν αμοιβαίο αίσθημα ενοχής. Αλλά το πρώτο αίσθημα ενοχής το οφείλει το κράτος απέναντι στους πολίτες».

Σοφόν το σαφές από τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Β.Σκ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ