Για τέταρτη φορά αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί σήμερα να ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, όμως μέχρι τελευταία στιγμή φέρνουν συνεχώς αλλαγές.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την κατάθεση και τέταρτου πακέτου που αφορά τις απαλλοτριώσεις και ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση του τρίτου πακέτου νομοτεχνικών βελτιώσεων που αφορά τις περιοχές Natura, τις περιβαλλοντικές έρευνες και τα όρια των παραδοσιακών οικισμών.

Λίγο νωρίτερα ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε ποτέ το σώμα της Βουλής για την απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου, με τους βουλευτές να ενημερώνονται από τον Τύπο. «Αντικοινοβουλευτικό να μαθαίνουμε από τις εφημερίδες την απόσυρση άρθρων του πολυνομοσχεδίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα που αφορούν την εμπορευματοποίηση του νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ