Έσβησε αθορυβα η αδελφή του ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυστάλλα Αυξεντίου Σουρουλά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από τη ζωή η αδελφή του ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυστάλλα Αυξεντίου Σουρουλά.

Σύμφωνα με το iellada.gr την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος και Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία της θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

«Με θλίψη γίναμε κοινωνοί της είδησης του θανάτου της Χρυσταλλούς Αυξεντίου Σουρουλλά, αδερφής του ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Σημείωσε ότι η Χρυσταλλού Αυξεντίου Σουρουλλά κράτησε ως την ύστατη στιγμή μέσα στην καρδιά και τη μνήμη της, ως καντήλι αναμμένο τον αγαπημένο της αδερφό. Οι κοινές τους μνήμες από τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα πρώτα με τον αδερφό αναγνώσματα για τους απαράμιλλους και ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων, που τελικά άναψαν στο στήθος του Γρηγόρη τον πόθο της ελευθερίας και η ένδοξη πορεία του στην ΕΟΚΑ μαζί με τους συναγωνιστές του, ήταν για την ίδια όπως τελικά και για το σύνολο του κυπριακού ελληνισμού και όχι μόνο, απόκτημα και πλούτος.

«Άνθρωπος με ύψιστο επίπεδο ταπεινοφροσύνης η Χρυσταλλού Αυξεντίου Σουρουλλά εδέησε να δει τον αγώνα του αδερφού της και των συναγωνιστών του, να εμπνέουν και να συγκινούν χιλιάδες νέων Κύπριων. Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν την οδύνη και τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους της», κατέληξε η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ