Η εξοργιστική αλήθεια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Ντροπή και εξαπάτηση των πολιτών, δώρο για τα funds

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η υποτιθέμενη «ευνοϊκή» για τους οφειλέτες ρύθμισή του σχετικά με την διευκόλυνση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του Ν. 4738/2020.


Δυστυχώς, αυτό που είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες ως δήθεν πίεση σε Τράπεζες και σε
funds να διευκολύνουν την ένταξη στον σχετικό μηχανισμό των αιτούντων οφειλετών και ως δήθεν κανονιστικό πλαίσιο περιορισμού των αυθαιρεσιών τους, αποδεικνύεται στην πράξη ως μία λευκή επιταγή που παραχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών σε Τράπεζες και funds να απορρίπτουν κατά το δοκούν και άνευ λόγου και αιτίας, αλλά και άνευ επαρκούς αιτιολόγησης την οιαδήποτε αίτηση οφειλέτη κρίνουν αυτές ως ανεπιθύμητη επίλυσης δια διακανονισμού.

Στις αιτιολογίες απόρριψης πρότασης ρύθμισης από τους χρηματοδοτικούς φορείς που το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ενδεικτικά και μόνο στην σχετική Εγκύκλιό του, η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων αποκλείεται για καθαρά τυπικούς λόγους.

Αλλά, ακόμα και στους ελάχιστους που θα κατορθώσουν να περάσουν από την κρισάρα των χρηματοδοτικών φορέων, στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης της πρότασής τους, τότε πραγματικά έχουν να αντιμετωπίσουν μια απεριόριστη ποικιλομορφία δυνητικής απόρριψης της αίτησής τους που μόνο η φαντασία των αρμοδίων των funds που θα ασχολούνται με την συγκεκριμένη αίτησή τους, δύναται να θέσει τα όρια.

Ειδικότερα και απολύτως ενδεικτικά, οι χρηματοδοτικοί φορείς μπορούν να απορρίψουν την αίτησή σου :

1. Επειδή δεν υφίσταται επαρκής οικονομική δυνατότητα. Ποιος το κρίνει αυτό; Τα funds!
2. Επειδή αθέτησες ρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν

Μα αν δεν τις είχες αθετήσει, θα χρειαζόταν να αιτηθείς την ένταξή σου στον Ν. 4738/2020;

3. Επειδή επέδειξες ιστορικό αντισυναλλακτικής συμπεριφοράς στο παρελθόν. Ποιος το κρίνει αυτό; Μόνο τα funds φυσικά!
4. Επειδή τα funds και μόνο αυτά μπορούν να αποφασίσουν παντελώς αυθαίρετα ότι ο μηχανισμός του Ν. 4738/2020 δεν αποτελεί το πρόσφορο μέτρο ρύθμισης της οφειλής σου (χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση φυσικά)

Όλα τα ανωτέρω που ενδεικτικά και καθ’ οικονομία παρατίθενται εδώ δείχνουν πόσο πολύ «στριμώχτηκαν» οι χρηματοδοτικοί φορείς μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών προς όφελος των οφειλετών!!!

Εν κατακλείδι, είναι τουλάχιστον ντροπή η ανωτέρω εγκύκλιος να εκδίδεται από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας στην οποία γεννήθηκε ο ορθός λόγος.

Καληνύχτα σας!

ADD6DCF2 47FC 4D2C 872E 6C451377BF4D
Το δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών για τον εξωδικαστικό διακανονισμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ