Παιχνίδια παγκοσμίου πολέμου με επεισόδιο ΗΠΑ – Κίνας για πρώτη φορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας WANG WENBIN αποκάλυψε ένα σοβαρότατο επεισόδιο με εμπλοκή του Κινεζικού πολεμικού ναυτικού και αμερικανικού αντιτορπιλικού. Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο με απ’ ευθείας εμπλοκή των δύο υπερδυνάμεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Στις 23 Μαρτίου, το πολεμικό πλοίο USS Milius του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εισήλθε παράνομα στα χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Xisha της Κίνας χωρίς την άδεια της κινεζικής κυβέρνησης. Αυτή η κίνηση παραβίασε την κυριαρχία της Κίνας, απείλησε την ασφάλεια της Κίνας και έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη και σταθερότητα στα σχετικά ύδατα.

Η κινεζική Διοίκηση PLA Southern Theatre διενήργησε παρακολούθηση και παρακολούθηση ολόκληρης της διαδικασίας στο αμερικανικό αντιτορπιλικό σύμφωνα με τη νομοθεσία και το προειδοποίησε.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως μια τέτοια παραβίαση και πρόκληση. Η Κίνα θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει αποφασιστικά την κυριαρχία και την ασφάλεια του έθνους και να διαφυλάξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ