Εγκλήματα Πολέμου – UCK: Στις 3 Απριλίου η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίκη των πρώην ηγετών του UCK θα αρχίσει στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης στις 3 Απριλίου, επιβεβαιώθηκε σήμερα μετά από προπαρασκευαστική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με την κοσοβάρικη Reporteri.

Η δίκη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 9:00 π.μ με εναρκτήριες δηλώσεις και η παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.

Στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι η εναρκτήρια ομιλία της Ειδικής Εισαγγελίας θα διαρκέσει έως και πέντε ώρες.

Η υπεράσπιση του πρώην προέδρου Χασίμ Θάτσι θα έχει τρεις ώρες για την εναρκτήρια ομιλία του, του Κάντρι Βέσελι 45 λεπτά,  του Ρετζέπ Σελίμι μία ώρα και του Γιακούπ Κρασνίτσι μιάμιση ώρα.

Στις 29 Απριλίου 2022, η εξειδικευμένη εισαγγελία υπέβαλε τροποποιημένο κατηγορητήριο στο οποίο αναφέρεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι διέπραξαν επίσης εγκλήματα πολέμου στο Gnjilan, το Budakovo και το Semetište.

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ο Γιακούπ Κρασνίτσι και ο Χασίμ Θάτσι δήλωσαν αθώοι για τις κατηγορίες εναντίον τους και ο Βέσελι δήλωσε το ίδιο στην εμφάνισή του στις 10 Νοεμβρίου, όπως και ο Ρετζέπ Σελίνι στις 11 Νοεμβρίου.

Το κατηγορητήριο κατά των πρώην ηγετών του UCK, σχετικά με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, επιβεβαιώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ