Χαλβάς σιμιγδαλένιος Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ονομασία χαλβάς έχει δοθεί σε αρκετά γλυκά τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους και συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο κέρασμα. Για να τον φτιάξουμε θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό, 1 φλιτζάνι λάδι, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 1/2 φλιτζάνι σταφιδες, 1 ξύλο κανέλα, 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρχικά βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σχετικά φαρδιά και το αφήνουμε να κάψει. Όταν κάψει το λάδι καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου το χρώμα του να γίνει καστανό. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.

Αμέσως μετά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κανέλα και φλούδα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού που έχουμε βάλει και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Μπορεί να σερβιριστεί ο χαλβάς σε μικρά μπωλ ως μερίδες ή σε μία φόρμα και να τον κόψουμε κομμάτια. Καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ