Γίναμε και επίσημα Βολιβία: Εμπρησμό με όπλα και γκαζάκια καταγγέλλει υπάλληλος της καθαριότητας του καταστήματος εστίασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθημερινά φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας στην «καρδιά» της Αττικής. Η περιβόητη καταπολέμηση της εγκληματικότητας «πάει περίπατο»…

Σήμερα τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν πολύ γνωστό εστιατόριο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Από τη φωτιά υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ένα μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μεγάλο ποσοστό στο εστιατόριο έχει και γνωστό πρώην μοντέλο μαζί με το σύζυγό της. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, το Cavaliere, το οποίο λειτουργούσε εδώ και περίπου 1 χρόνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και εργαζομένων στο κατάστημα, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν κάτι μέσα στο εστιατόριο. Λίγα λεπτά αργότερα το εστιατόριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με τους εργαζόμενους να προλαβαίνουν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο κτήριο.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έλαβαν κλήσεις για φωτιά από τρομοκρατημένους κατοίκους της περιοχής, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Φόβος των πυροσβεστών ήταν να μην φτάσουν οι φλόγες που είχαν κατακάψει το εστιατόριο εστίασης στα διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω.

Η φωτιά, ωστόσο, επεκτάθηκαν στον πρώτο όροφο, προκαλώντας ζημιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Εργαζόμενος της καθαριότητας του καταστήματος ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά που επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο. «Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», είπε ο κ. Γιώργος που μένει απέναντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ