Ο αγώνας της Όλγας Κεφαλογιάννη για τη σύγχρονη Ελληνίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εχει βάλει σκοπό της, και τα καταφέρνει, η Ολγα Κεφαλογιάννη να θέτει όσο γίνεται περισσότερο στη δημόσια συζήτηση το θέμα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική και παντού.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Προχθές η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός συμμετείχε σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και η Ενωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων «Ελένη Καρύδη», με θέμα «Η γυναίκα του χθες, του σήμερα, του αύριο…» Εκεί η απαστράπτουσα Ολγα, έχοντας στο πλευρό της τον μόνιμο «φρουρό» σύζυγό της Μίνωα Μάτσα, μίλησε για την άμεση ανάγκη ενδυνάμωσης της γυναικείας ηγεσίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, ως προϋπόθεσης της επίτευξης έμφυλης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ανάπτυξης και ευημερίας.

«Η σύγχρονη Ελληνίδα συνεχίζει να υποεκπροσωπείται στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη δημόσια σφαίρα, και, παρά τη βελτίωση της νομοθεσίας με την εισαγωγή ποσόστωσης φύλου στα ψηφοδέλτια, η γυναικεία παρουσία στο Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κυβέρνηση παραμένει ισχνή» τόνισε με έμφαση η Ολγα Κεφαλογιάννη. Η πρώην υπουργός, φυσικά, δεν αναφέρεται σε θεωρητικό επίπεδο στο μείζον αυτό ζήτημα για το γυναικείο κίνημα, αλλά αποτελεί η ίδια ζωντανό παράδειγμα γυναίκας που παλεύει στο πέλαγος της πολιτικής με απόλυτη επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ