Παρέμβαση της Ιωάννας Λιουτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιωάννα Λιούτα στον Flash99.4 FM και στον Λάζαρο Λαζάρου στην Θεσσαλονίκη σχετικά με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat ,τις συνεχείς ανατιμήσεις και τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών που η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει.Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Eurostat
Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες χώρες, σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών (32%), μαζί με την Σλοβακία (33%) και τη Βουλγαρία (41%).
Στις πρώτες θέσεις είναι το Λουξεμβούργο (161%) και η Ιρλανδία (134%)

Ανατιμήσεις
Με τα επικοινωνιακά καλάθια δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια ούτε αποκλιμακώνεται η συνεχής άνοδος των τιμών
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανατίμηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα έως σήμερα που ξεπερνάει το 45% .

Από 1η Απριλίου έρχονται νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.
θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5% στο ρύζι ενώ μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση που θα υπάρξει στα γαλακτοκομικά προϊόντα η οποία θα φτάσει το 8 με 9%.
Θα αυξηθούν τα αλλαντικά κατά 4% ενώ τα παγωτά θα πάρουν μία αύξηση της τάξεως 10 με 20%. Συγκεκριμένα το 20% αφορά στις πολυτελείς συσκευασίες ενώ το 10% αφορά σε ατομικό παγωτό.Θα υπάρχει αύξηση κατά 4 έως 6% στα υγρά απορρυπαντικά και τη σκόνη.

Αναγκαία μέτρα
Μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ , η προώθηση ελέγχων, η διαφάνεια, ο περιορισμός των “τριγωνικών συναλλαγών” και του “transfer pricing” (τιμολόγηση με δαιδαλώδεις διαδικασίες) η ενίσχυση των συλλογικών σχημάτων των παραγωγών , η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και η φορολόγηση των υπερκερδών,μέτρα δηλαδή που θα ανακουφίσουν τους καταναλωτές και θα ελέγξουν την ασυδοσία η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ