Οι Αμερικανοί αποσύρουν τα προηγμένα αεροσκάφη τους από τη Μέση Ανατολή- τα αντικαθιστούν με A10

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν παλιά επιθετικά αεροσκάφη A-10 για να ανταλλάξουν με πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ως μέρος των προσπαθειών να μεταφέρουν πιο σύγχρονα μαχητικά στον Ειρηνικό και την Ευρώπη για να αποτρέψουν την Κίνα και τη Ρωσία, δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα, «The Wall Street Journal».

Η ανάπτυξη των Α-10, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που απαιτεί επίσης τη διατήρηση μετριοπαθών ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, πρόσθεσε η έκθεση, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το επιθετικό αεροσκάφος «A10», «Fair Child Republic Thunderbolt», είναι ένα αμερικάνικο αεροσκάφος που διαθέτει δύο πολύ γρήγορους κινητήρες τζετ και ένα κάθισμα για τον πιλότο. Αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία «Fairchild Aviation» στις αρχές του εβδομήντα του εικοστού αιώνα και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις αμερικανικές δυνάμεις για να υποστηρίζει από πολύ κοντά στον αέρα τις επίγειες δυνάμεις, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και επιθετικά οχήματα και τον εντοπισμό διάφορων επίγειων στόχων με περιορισμένη ικανότητα να επιτίθενται σε επίγειους τακτικούς στόχους.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ