Άρχισε η μάχη Δένδια – Άδωνι για την διαδοχή Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δένδιας εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη. Οι δύο μονομάχοι που σε λίγους μήνες θα διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, πήραν ήδη θέση μάχης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρότι μουσαφίρης στη Νέα Δημοκρατία, όπως ακριβώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζει ένα σκληρό κομματικό προφίλ.

Ο Νίκος Δένδιας από την άλλη, παρουσιάζει ένα πιο οικουμενικό προφίλ, προκειμένου να δείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνησιμότητα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες.

Η συνέντευξη όμως του Νίκου Δένδια στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, είναι μία μετωπική επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο καταλογίζει μεταξύ άλλων και ανικανότητα για να χαλιναγωγήσει την κερδοσκοπία. Επίσης, συγκρούεται μαζί του και για τα θέματα των κατασχέσεων, καθώς καταδικάζει απερίφραστα την δράση των εισπρακτικών εταιρειών, σε αντίθεση με τον υπουργό ανάπτυξης.

»Οφείλουμε, επίσης, να ασχοληθούμε επισταμένως με τα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν στους καταναλωτές, ιδίως στους οικονομικά αδύναμους, οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, λόγω των εξωγενών κρίσεων και των κερδοσκοπικών τάσεων. Όπως οφείλουμε να ασχοληθούμε και με την αποτροπή της δημιουργίας ενός νέου κύματος “κόκκινων” δανείων, το οποίο προφανώς δε θα λυθεί από τη συνεχή όχληση των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρείες, ζήτημα το οποίο παρεμπιπτόντως πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Ο Νίκος Δένδιας εντέλει δεν άφησε την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναπάντητη…

Η μάχη της διαδοχής Μητσοτάκη ξεκίνησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ