Λαγονήσι: Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο στο Λαγονήσι μπροστά στα έντρομα μάτια του συνομήλικου φίλου του, με τον οποίο περπατούσαν στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν άκαρπες ωστόσο από την κατέθεση του 16χρονου που τραυματίστηκε στο πόδι προσπαθούν να διαπιστώσουν τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο δράστης γνώριζε τα παιδιά ή τις οικογένειές τους και φαίνεται πως στόχος του δράστη ήταν η αρπαγή του ενός 16χρονου.

Είπαν στους δράστες «μην μας πυροβολείτε» λέει η θεία του ενός ανηλίκου

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το απίστευτο περιστατικό με τη θεία του φίλου του τραυματισμένου 16χρονου να περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησαν οι δύο ανήλικοι.

«Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», σχολίασε αρχικά.

Μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε δεν είχε λόγο να βγει από το αυτοκίνητο, καθώς τα παιδιά απλά περπατούσαν και πήγαιναν στα σπίτια τους. «Περίπου στα 5 μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα, ο οποίος τους μίλησε σε ξένη γλώσσα και τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια είπε μάλιστα ότι το παιδί κατάλαβε ότι ο δράστης τον πυροβόλησε από τον πόνο καθώς δεν άκουσε τον πυροβολισμό «Επεσαν στα πόδια τους και του είπαν κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε πως ο άνδρας εξακολούθησε να ουρλιάζει προσπαθώντας να τραβήξει το παιδί από το μπράτσο και να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Δηλαδή επιχείρησε να απαγάγει τον 16χρονο που τραυμάτισε στο πόδι.

«Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να τα παράτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως και άρχισαν να τρέχουν, πέφτοντας σε κάτι θάμνους», τόνισε η θεία του 16χρονου φίλου του τραυματία, η οποία επεσήμανε ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ των ανηλίκων και του άνδρα που αναζητούν οι Αρχές.

Η κατάθεση των ανηλίκων

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», ανέφερε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 16χρονος.

Ο ανήλικος που τραυματίστηκε αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μόλις λάβει εξιτήριο από το Ασκληπιείο Βούλας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών ο δράστης μιλούσε ρώσικα και ήταν μεταξύ 30 και 50 ετών, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δουν καθαρά τα χαρακτηριστικά του.

Οι Αρχές εξετάζουν εάν ο δράστης γνώριζε τους 16χρονους, κάτι που οι συγγενείς των παιδιών έχουν αποκλείσει και εάν πρόκειται για μέλος συμμορίας που απαγάγει παιδιά.

Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία είναι εάν πρόκειται για κάποιον που κρατούσε τσίλιες για να μην πλησιάσει κανείς σε σημείο που συνεργεί του πραγματοποιούσαν κάποιο έγκλημα. Στο πλαίσιο της έρευνας οι Αρχές εξετάζουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες από τη γύρω περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ