Μόσχα: Πρόταση για απαγόρευση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Ρωσική Ομοσπονδία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Βιάτσεσλαβ Βολοντίν πρότεινε το Σάββατο την απαγόρευση των διαδικασιών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη χώρα, αφού το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου.

Ο Βολοντίν, σύμμαχος του Πούτιν, είπε ότι το σύνταγμα της Ρωσίας πρέπει να τροποποιηθεί για να απαγορεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΔΠΔ στη χώρα και να τιμωρήσει οποιονδήποτε παρέχει «βοήθεια και υποστήριξη» στο ΔΠΔ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου για την υποτιθέμενη ευθύνη του για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

«Το Προεδρικό Τμήμα II του ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία: τον Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και τη Μαρία Αλεξέγιεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», Προεδρική Επίτροπος της Ρωσίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στη δήλωσή του, το δικαστήριο πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης κατοίκων (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς κατοίκων (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ