Αποκάλυψη: Για χρέος 2,065 εκατομμυρίων ευρώ ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 στη Eurobank

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την Eurobank κατά 96,5%. Σε απόλυτα νούμερα από τα 1.458.548,29 € που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ! Το ποσοστό του κουρέματος αυξάνεται όμως σε 97,53% αν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.

image 4

Άραγε το έχουν πετύχει πολλοί από τους κόκκινους δανειολήπτες που αγωνιούν για το πότε ο δικαστικός επιμελητής θα μπουκάρει με συνοδεία αστυνομίας στο σπίτι τους; Άραγε όσοι έχουν ήδη χάσει το σπίτι τους μέσα από την άγρια διαδικασία του πλειστηριασμού παρότι προσπάθησαν να το σώσουν ζητώντας τίμιο διακανονισμό και κούρεμα πως αισθάνονται για τη γενναιοδωρία της Eurobank;

Οι δύο Ελλάδες

Η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των funds με έδρα την Ιρλανδία και κεφάλαιο 100 ευρώ που άνθισαν από το 2019 που κυβερνά ο Κ. Μητσοτάκης. Οι κόκκινοι δανειολήπτες βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται σε πλειστηριασμούς εξαιτίας της κατάργησης της προστασίας πρώτης κατοικίας από τον Κ. Μητσοτάκη. Τράπεζες, funds και servicers, έχουν σφίξει το βρόχο και «πίνουν το αίμα» σε ανθρώπους με μικρά εισοδήματα στη λογική «αν σου αρέσει και δεν θες να χάσεις το σπίτι σου»… Όμως αυτά δεν ισχύουν για όλους… Υπάρχουν στην Ελλάδα τα «παιδιά ενός ανώτερου θεού»… Είναι ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και οι πρωθυπουργικού φίλοι, όπως ο Κ. Πηλαδάκης. Αυτοί μπορούν να χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες αλλά εκείνες ανοίγουν την «στοργική αγκαλιά» και κουρεύουν, κουρεύουν ασύστολα, κουρεύουν προκλητικά. Από την μία η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις τράπεζες και από την άλλη ο περίγυρος Μητσοτάκη που ζει πλούσια μεταφέροντας τα «οφειλές» στην κοινωνία.

Τέτοιος είναι και ο δόλιος και μπαταχτσής υπουργός και μπιστικός, σαν πιστό σκυλί στην Αγία Οικογένεια, Νικόλαος Παπαθανάσης. Το Documento αποκάλυψε ότι έχει στην αστική δικαιοσύνη καταδικαστεί πρωτοδίκως για καταδολίευση δανειστών από την Τράπεζα Eurobank… Τα χρέη του δεν αφορούν μόνο τις οφειλές στην Eurobank. Αλλά εκείνος επιμένει, με τη βοήθεια πρόθυμων δημοσιογράφων που πουλάνε αξιοπιστία αλλά λειτουργούν με βολικές ερωτήσεις ως «πλύστρες» Παπαθανάση να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Επιμένει να μας αποκαλεί ψεύτες ενώ παρουσιάζουμε αδιάσειστες αποδείξεις… Όμως βροντοφωνάζει και ότι έχει διακανονίσει με τη Eurobank. Από την Παρασκευή το Documento ζητά να αναφέρει το ποσό και τον τρόπο διακανονισμού. Σιωπά αλλά γαυγίζει σαν σκυλί ότι λέμε ψέματα. Τώρα αποκαλύπτουμε το ποσό. Για 1,45 εκ ευρώ (που έγιναν το 2020, 2,065 εκ ευρώ λόγω των τόκων υπερημερίας) ο κος Παπαθανάσης θα καταβάλει μόλις 50.000 ευρώ.

Εκτεθειμένη η διοίκηση της Eurobank

Ήδη από την Παρασκευή που δημοσιοποιήθηκε η δολιότητα Παπαθανάση η διοίκηση της Eurobank είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το ερώτημα που έρχεται και χρήζει απάντησης είναι «πως κάνει τέτοια κουρέματα στον εξωκοινοβουλευτικό αν. υπουργό Ανάπτυξης, όταν εμφανίζεται ιδιαίτερα άκαμπτη στις διαπραγματεύσεις και προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με τους κόκκινους δανειολήπτες που αγωνιούν να σώσουν την πρώτη κατοικία τους». Όπως μαθαίνουμε υποστηρίζουν ότι κούρεψαν το χρέος Παπαθανάση στα όρια που κοστίζει η κατοικία του ώστε να «πάρουν κάτι από τον υπέρογκο δανεισμό»… Η νομιμότητα που έχτισε για τα τραπεζικά στελέχη ο Κ. Μητσοτάκης σε όλο της το μεγαλείο. Όμως οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Είναι η κακιά η (χ)ώρα

Ετσι ο κος Παπαθανάσης εισέρχεται στα παιδιά ενός ανώτερου θεού» που με τη δύναμη του «φεουδάρχη» Μητσοτάκη μεταφέρουν το λογαριασμό των χρεών τους στον κοινωνία. Τα ίδια έκανε άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Κήρυκα Χανιών, τα ίδια κάνει ο πρωθυπουργικός φίλος Κ. Πηλαδάκης (κούρεμα 146 εκ ευρώ σε δάνεια ύψους 165 εκατ. ευρώ). Τα ίδια γίνονται στα 400 εκ ευρώ που χρωστά η ΝΔ και διαρκώς αυγατίζουν.

Μετά τον ορυμαγδό «τηλεοπτικών ξεπλυμάτων» Παπαθανάση, όπου ο δόλιος μπαταχτσής και εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, ψευδολογεί ασύστολα και απροκάλυπτα, θα πρέπει εκείνος να δημοσιοποιήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για καταδολίευση του 2020), με τη Eurobank που περιλαμβάνει το κούρεμα από 1.45 εκατ. ευρώ (με τους τόκους 2,065 εκ) σε 50.000 ευρώ

Ο ίδιος ο μπαταχτσής πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει (χρησιμοποιώντας έστω ένα από τα δημοσιογραφικά πλυντήρια που κατά καιρούς επιστρατεύει για να ξεπλύνει τις εγκληματικές του επιλογές) αν οι νόμοι ισχύουν για όλους τους πολίτες, αν το εξωδικαστικός διακανονισμός με κούρεμα της τάξης του 97,5% Παπαθανάση είναι νόμιμο και ηθικό και θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους έλληνες πολίτες που οφείλουν και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ