Συρία: 19 οι νεκροί από τα αντίποινα των Αμερικανών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους 19 έφθασαν οι νεκροί από τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Συρία, δήλωσε το Σάββατο το συριακό παρατηρητήριο, σε μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυνάμεων που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν εδώ και χρόνια.

Τα πλήγματα που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί στην ανατολική Συρία ήταν ως απάντηση σε μια επίθεση με drone την Πέμπτη που άφησε νεκρό έναν Αμερικανό εργολάβο και έναν άλλο τραυματία, μαζί με αμερικανικούς στρατιώτες. Η Ουάσιγκτον είπε ότι η επίθεση ήταν ιρανικής προέλευσης.

Η Ουάσιγκτον είπε ότι τα αντίποινα στόχευαν εγκαταστάσεις στη Συρία που χρησιμοποιούνται από ομάδες που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άφησαν συνολικά 19 νεκρούς.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τρεις Σύρους στρατιώτες, 11 Σύρους μαχητές σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και πέντε μη Σύριους μαχητές που ήταν ευθυγραμμισμένοι με την κυβέρνηση. 

Η αρχική ανταλλαγή προκάλεσε μια σειρά από χτυπήματα. Άλλος ένας στρατιώτης των ΗΠΑ τραυματίστηκε, σύμφωνα με αξιωματούχους, και τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η ύποπτη επίθεση με ρουκέτες των ΗΠΑ έπληξε περισσότερες τοποθεσίες στην ανατολική Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Παρασκευή το Ιράν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «δράσουν δυναμικά» για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς. 

Οι πληρεξούσιοι του Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ και των ιρακινών ομάδων υπέρ της Τεχεράνης, κυριαρχούν σε περιοχές της ανατολικής, νότιας και βόρειας Συρίας, καθώς και σε προάστια γύρω από την πρωτεύουσα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ