Μακελειό μετά απο επίθεση με σφαίρες εναντίον Αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοκίνητο με αγνώστους επιτέθηκε με καλάσνικοφ στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel. Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ο φύλακας του κτηρίου.

Όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  οι επιτιθέμενοι ‘γάζωσαν’ με καλάσνικοφ την είσοδο του κτηρίου όπου εκεί βρισκόταν ο 60χρονος φύλακας Παλ Κόλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Η αστυνομία ανακάλυψε ένα καμένο αυτοκίνητο και δύο καλάσνικοφ περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

Οι τοπικές αρχές, οι ενώσεις δημοσιογράφων και οι ξένες πρεσβείες κατήγγειλαν ομόφωνα την επίθεση και κάλεσαν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να βρουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Το κίνητρο της επίθεσης στο φιλοκυβερνητικό κανάλι δεν είναι ακόμη σαφές, η έρευνα δεν έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής στοιχεία που διευκρινίζουν κάτι. 

«Ο φύλακας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με καλάσνικοφ », γράφει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Μπαράζ από σφαίρες εκτοξεύτηκαν στα κεντρικά γραφεία του σημαντικού εθνικού τηλεοπτικού σταθμού από κινούμενο SUV», πρόσθεσε. 

Το άρθρο θυμίζει πώς η Αλβανία ήταν κάποτε διάσημη για το παράνομο εμπόριο όπλων και πώς περισσότερα από ένα εκατομμύριο καλάσνικοφ κλάπηκαν από στρατιωτικές αποθήκες κατά τη διάρκεια των ταραχών της δεκαετίας του 1990.

Ωστόσο, συνεχίζει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι μαζικοί πυροβολισμοί και οι βίαιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους σε αυτή τη χώρα είναι εξαιρετικά σπάνιες.

 Την είδηση ​​μετέφερε μάλιστα η εφημερίδα «Peninsula Qatar» που δημοσιεύεται στη Ντόχα, η οποία μεταφέρει τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για αλληλεγγύη από όλους αυτή την πολύ ανησυχητική στιγμή.

 Η επίθεση καλύφθηκε αμέσως από άλλα σημαντικά μέσα ενημέρωσης όπως η VOA, την Deutsche Welle και το Radio Europa e Lirë, σημειώνει δημοσίευμα του αλβανικού Top Channel.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ