Κύριε Βουρλιώτη πού είναι ο φάκελος με τα 5 εκατομμύρια του πρωθυπουργικού συμβούλου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός επικρατεί – σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες- στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά την αποκάλυψη του site iEidiseis ότι ΔΕΝ έχει καταχωρηθεί στο κεντρικό σύστημα η υπόθεση των 5 εκατομμυρίων του πρωθυπουργικού συμβούλου που διαβιβάστηκε για έλεγχο στην Αρχή από την Εθνική Τράπεζα μετά από κατάθεση σε αυτήν του συγκεκριμένου ποσού προερχόμενο από το εξωτερικό.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες φαίνεται εκτεθειμένη καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση με τα 5 εκατ. του πρωθυπουργικού συμβούλου παραμένει «αόρατη» και δεν έχουν ακολουθηθεί οι τυπικές διαδικασίες για τον έλεγχο της όπως υποχρεούται να είχε κάνει.

Με το που είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή καθώς και με την αστραπιαία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να προσέλθει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής Χ. Βουρλιώτης για να δώσει εξηγήσεις, επιχειρείται μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης.

1 ον : Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε ο Χ. Βουρλίωτης να μην προσέλθει στην Βουλή και οι όποιες εξηγήσεις δοθούν να είναι μόνο γραπτώς και εξ αποστάσεως ώστε ο πρώην εισαγγελέας να αποφύγει την βάσανο των ερωτήσεων απο τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

2 ον : Μεθοδεύεται με συνοπτικές διαδικασίες να ανοίξει εκ των υστέρων φάκελος για τα 5 εκατ στον οποίο να περιέχονται μόνο οι γραπτές εξηγήσεις – ισχυρισμοί του πρωθυπουργικού συμβούλου υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι μαύρα αλλά ζυμωμένα με το αίμα και τον ιδρώτα του όταν εργάζονταν ως οικονομικός σύμβουλος σε μεγάλα fund του εξωτερικού.

Ωστόσο η Αρχή όφειλε να αναζητήσει την πορεία του χρήματος που μέσω offshore εταιρειών κατέληξαν στην Εθνική Τράπεζα όπου και χτύπησε «κόκκινο» το λογισμικό που έχει εντάξει σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι τώρα το κεντρικό σύστημα της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος ΔΕΝ εμφανίζει ότι έχει γίνει η παραμικρή έρευνα! Κοινώς η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι κουκουλώθηκε παρ´ ότι την γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ανάλογες σκιές εμφανίζονται και ως προς τον έλεγχο του ενός εκατομμυρίου που κατατέθηκε το 2021 στην σύζυγο υπουργού για αγοροπωλησία ακινήτου σε νησί του Αιγαίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση αν και έχει περάσει από την Ολομέλεια , έχει καταγράφει στο σύστημα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τυπικά εμφανίζεται ότι έχει κλείσει, ΔΕΝ διευκρινίζεται:

Α) Πότε έγινε η αγοροπωλησία και πότε μπήκαν τα χρήματα;

Β) Εάν η υπόθεση έκλεισε πριν διευκρινίσουν οι αμερικανικές αρχές για την προέλευση του ποσού καθ´ ότι είχε κατατεθεί από εξωχώριες offshore νησιών των ΗΠΑ.

Δ.Β. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ