Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

50χρονος που πέταξε μπουκάλια στην σύζυγό του και της έσπασε το δάχτυλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή, υπό όρους, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 50χρονο που πέταξε μπουκάλια στην πρώην σύζυγό του και της έσπασε το δάχτυλο.

Ο 50χρονος Βολιώτης κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και φθορά ξένης περιουσίας. Από το δικαστήριο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και ότι προέβη στην πράξη του για να δει το παιδί του. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το Δικαστήριο να αξιολογηθεί ότι θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να βλέπει το παιδί του.

Η 44χρονη κατέθεσε ως μάρτυρας, ήταν σε κακή κατάσταση και τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που την χτυπάει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φοβήθηκε και ένιωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του και θα τη σκότωνε. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι της πέταξε μπουκάλια, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, παραδέχτηκε ότι πήγε στο κατάστημα και έξω από τον πάγκο, πέταξε ένα τασάκι και ένα άδειο ποτήρι και είπε ότι δεν την απείλησε.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 13 Ιουνίου 2021 ο κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημα της πρώην συζύγου του για να διαμαρτυρηθεί, διότι δεν του έδινε την κόρη τους και της πέταξε μπουκάλια, προκαλώντας της κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού και κακώσεις, ενώ την απείλησε, ότι θα την σκοτώσει και θα τα διαλύσει όλα.

Η 44χρονη πήγε στο Νοσοκομείο μετά από τρεις μέρες και έλαβε πιστοποιητικό γιατρού ότι είχε κακώσεις. Ο εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της τόνισε ότι κακώς στα Αστυνομικά Τμήματα καταγράφονται στο βιβλίο συμβάντων όσες υποθέσεις παραπέμπονται μόνο κατ’ έγκληση, αποθαρρύνοντας τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να καταθέσουν μηνύσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ