Νικήτας Κακλαμανης: Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα κόμμα, αλλά όχι ένα χρώμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη βρέθηκε καλεσμένος ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει αποδείξει ότι «δεν μασάει» τα λόγια του.

Ο κ.Κακλαμάνης σχολιάζοντας τα περί «αποστασίας», αφού έδωσε αρχικά τον ορισμό της λέξης αυτής στην πολιτική, άφησε σαφέστατες αιχμές για το πώς έχει γίνει η Νέα Δημοκρατία, προφανώς με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την έχει κάνει… πολυσυλλεκτική και «πασοκική».

Είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα κόμμα, αλλά όχι ένα χρώμα. Να αρχίσω να λέω ονόματα; Η κ.Μενδώνη είναι ΝΔ; Ο κ.Πιερρακάκης είναι ΝΔ; Ο κ.Σκέρτσος είναι ΝΔ; Ο κ.Χρυσοχοΐδης ήταν ΝΔ; ο κ.Γιατρομανωλάκης είναι ΝΔ; Ο κ.Τσιόδρας είναι ΝΔ;»

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να μην είναι Πρωθυπουργός ο επικεφαλής του κόμματος που θα επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές, αν αυτό είναι η ΝΔ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ.Κακλαμάνης ήταν ξεκάθαρος:

«Είμαι ξεκάθαρα εναντίον των δοτών Πρωθυπουργών. Είναι βασική μου αρχή … Εάν ο κ.Ανδρουλάκης επιμείνει σε Πρωθυπουργό εκτός κομμάτων, θα οδηγηθούμε σε τρίτη κάλπη».

Για την υπόθεση του Νίκου Παπαθανάση, ο αντιπρόεδρος τη Βουλής ουσιαστικά κάλεσε τον υφυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την συμφωνία ρύθμισης των υποχρεώσεών του με την τράπεζα: «Άκουσα ότι ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά. Προφανώς, θεωρώ ότι θα συμπεριλαμβάνεται και αυτό».

Όσο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία φαίνεται να προωθείται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο Νικήτας Κακλαμάνης υπενθύμισε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε το νερό, δημόσιο αγαθό.

Και πρόσθεσε: «Προφανώς και τώρα έχει αξία να παραμείνει δημόσιο αγαθό … Εγώ είμαι λαϊκός δεξιός, πιστεύω πως κάθε λέξη που έχει μέσα τη λέξη λαός, αυτό είναι τιμητικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ