Στη Θεσσαλονίκη το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «The World»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «The World» (σημαία από Μπαχάμες) κατέπλευσε στις 7 σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα ταξίδεψε για πέντε ημέρες και εννέα ώρες από την Κωνσταντινούπολη. Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και πλάτος 29,8 μέτρα, 12 καταστρώματα και αντί για καμπίνες διαθέτει 165 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες.

Το «The World», με περίπου 180 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, θα αναχωρήσει αύριο από τη Θεσσαλονίκη, στις 18.30, με προορισμό τη Σύρο.

Το Ναυπηγήθηκε πριν από 21 χρόνια (2002), έχει ολική χωρητικότητα 43.188 ατόμων, το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι επτά μέτρα και -μεταξύ άλλων- διαθέτει γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις spa και γυμναστήριο, πισίνες και μια τεράστια κάβα 12.000 ετικετών κρασιού. Ακόμη, διαθέτει έξι εστιατόρια, αρκετά μπαρ, δωμάτιο για τσάι, προσομοιωτή γκολφ, βιβλιοθήκη και αίθουσα κινηματογράφου.

Μέχρι το τέλος του 2023 στο λιμάνι αναμένεται να δέσουν τουλάχιστον 68 κρουαζιερόπλοια

Κατά την πολύωρη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν τη δυνατότητα για εκδρομές εντός κι εκτός της πόλης. Πολλοί εξ αυτών αναμένεται να ακολουθήσουν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», ενώ αρκετοί πρόκειται να επισκεφθούν τη Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2023, με τα μέχρι στιγμής αναρτημένα στοιχεία του ΟΛΘ, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν συνολικά 68 κρουαζιερόπλοια από 13 διαφορετικές εταιρείες -εκ των οποίων οι πέντε θα είναι καινούριες για την πόλη- από 61 το 2022.

Η αυλαία της κρουαζιέρας θα πέσει φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, με την έλευση του «Celestyal Crystal», από τον Πειραιά, στις 8 το πρωί και επόμενό του σταθμό, τη Σμύρνη, με ώρα αναχώρησης στις 15.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ