Οι Πακιστανοί τρομοκράτες δεν έβρισκαν όπλα και θα χρησιμοποιούσαν φιάλη υγραερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη αντισημιτικής οργάνωσης φέρονται να είναι οι Πακιστανοί που διέμεναν στην Ελλάδα με πλαστά χαρτιά. Το περίεργο πάντως της υπόθεσης είναι ότι στην κατοχή τους δεν έχει βρεθεί οπλισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις παρακολουθήσεις προκύπτει ότι οι δύο Πακιστανοί ενημέρωναν τον «εγκέφαλο» που τους καθοδηγούσε για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό στόχο στο κέντρο της Αθήνας, να χρησιμοποιήσουν φιάλη υγραερίου.

Το δίκτυο φέρεται ένα συνδέεται με αντίστοιχο ισλαμικό δίκτυο που δρούσε στην Κύπρο και υποτίθεται ότι οργάνωνε δολοφονίες ισραηλινών επιχειρηματιών.

F1E93688 CE6C 43BC 8CA1 5FE359D9CF69
Chabad of Athens: Το εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας που θα «χτυπούσαν» οι τρομοκράτες

Από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Η ενημέρωση για μια τόσο σημαντική υπόθεση, δεν έγινε από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά μέσω ενός Δελτίου Τύπου που κάνει λόγο για δύο συλλήψεις.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν δύο ηγετικά μέλη του τρομοκρατικού δικτύου που δρούσαν στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να δίνεται καμία πληροφορία για το ποιοι ήταν αλλά για ποιους λειτουργούσαν.

Πρόκειται για ανακοίνωση η οποία έγινε γνωστή την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι τρομοκράτες είχαν στόχο να υπομονεύσουν το «αίσθημα ασφάλειας στη χώρα», την ώρα μάλιστα που οι πολίτες βιώνουν στο «πετσί» τους την αύξηση της εγκληματικότητας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ